Liukuovien remonttiin kannattaa hankkia ammattilainen

Toimitetaanko haluamasi liukuovet Helsinkiin? Oletko varmasti osannut valita liukuoviratkaisun, joka sopii kotiisi ja kestää käytössä? Riittävätkö taitosi todella liukuovikaapiston asennukseen, vai natisevatko kaapistosi kohta liitoksistaan? Kaikki nämä kysymykset vaivaavat monesti niitä ihmisiä, jotka ovat päättäneet itse toteuttaa kotinsa kaapistojen uudistamisen.

Tässä artikkelissa kerromme, miksi liukuovikaapistojen remontti on yleensä parempi jättää osaavalle ammattilaiselle.

Ammattilainen auttaa sinua valitsemaan oikeat materiaalit  

Liukuovikaapiston materiaalivalinnoilla on valtava merkitys siihen, täyttääkö kaapisto kaikki sille asettamasi vaatimukset. Moni materiaali saattaa vaikuttaa hintansa ja ulkonäkönsä puolesta sopivalta, mutta paljastuukin käytössä aivan vääräksi.

Kaikkein olennaisin vaikutus materiaaleilla on kaapin kestävyyteen ja käyttöikään. Laadukkaista materiaaleista tehty kaappi voi kestää ahkerassa käytössä jopa vuosikymmeniä menettämättä toimintakykyään, kun taas halvoista materiaaleista väsätty kaapisto voi olla niin hutera, että sen liitokset ja liukuovien pyörästöt alkavat reistailla nopeasti.

Tietysti materiaalit vaikuttavat myös liukuovikaapiston ulkonäköön. Usein kaikkein halvimmat materiaalit myös näyttävät halvoilta, kun taas hieman tyyriimmät materiaalit usein myös näyttävät kauniilta ja hyvin viimeistellyiltä.

Jos valitset liuovikaapistollesi täysin väärät materiaalit, remonttiprojektisi menee pieleen jo heti alkumetreillä. Huonoksi osoittautunutta materiaalia ei yleensä jälkikäteen voi vaihtaa rakentamatta koko kaapistoa uusiksi.

Ammattilainen säästää aikaasi ja vaivaasi 

Monella ihmisellä on suuri luottamus omiin kädentaitoihinsa, mutta remonttiprojektin alettua voikin ilmetä, ettei huonekalujen kasaaminen olekaan aivan niin helppoa, kuin miltä etukäteen vaikutti. Jokainen mööpeleitä joskus kasannut on varmasti huomannut, että tunnin rupeamaksi kuviteltu nikkarointituokio voikin äkkiä venähtää monen illan mittaiseksi väännöksi.

Liukuovien asennuksessa on myös tiettyjä erityisvaatimuksia, sillä pyörästöt pitää asentaa oikein, jotta ovi toimii sulavasti.

Voit säästää itseltäsi paljon aikaa, hikeä ja kirosanoja, kun tilaat kaapistollesi asennuspalvelun kokeneelta ammattilaiselta. Osaava liukuoviasentaja saa kaapistosi asennettua nopeasti, ja voit itse rauhassa rentoutua. Yleensä asennuspalvelusta maksaminen on pieni hinta siitä, että säästät itseltäsi monen tunnin vaivan ja hikoilun.

Ammattilainen osaa tehdä haastavatkin asennukset  

Usein vastaan voi tulla myös sellainen tilanne, ettei asiakkaan oma osaaminen yksinkertaisesti vain riitä kaapiston kasaamiseen. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että tilattu kaapisto on niin suuri tai raskas, että sen pystyttämiseen vaaditaan useampi ihminen. Kaapistossa voi myös olla vaikkapa monimutkaisia hyllyjärjestelmiä, joiden asentaminen on haastavaa.

Ammattilaisen suorittama asennuspalvelu myös takaa, että uudet liukuovikaappisi kestävät käytössä. Kokematon huonekalujen kasaaja voi helposti tehdä inhimillisiä virheitä, jotka voivat myöhemmin ilmetä vaikkapa kaapiston kiinnitysten pettämisenä tai pyörästöjen hajoamisena. Asiakkaan itse tekemän virheen suuruudesta riippuen koko kaapisto saatetaan joutua rakentamaan uusiksi alusta saakka.

Kun tilaat asennuksen osaavalta ammattilaiselta, et joudu murehtimaan, putoavatko kaapistasi hyllyt tai kaatuuko liukuovi yllättäen syliisi. Ammattilainen tekee kaapiston asennuksen kerralla oikein, ja usein voi viedä myös esimerkiksi vanhan kaapistosi palaset mukanaan.

Ammattilainen auttaa löytämään sopivat liukuoviratkaisut 

Hankkiessasi liukuovikaapistoja et joudu tekemään valintoja pelkästään kaapiston materiaalien suhteen, vaan valittavana on myös suuri määrä erilaisia kaapistojen tyylejä, malleja, säilytysratkaisuja ja niin edelleen.

Voi olla esimerkiksi vaikea valita millaiset liukuovet vastaisivat tarpeisiisi parhaiten tai kuinka paljon hyllytilaa tai henkaripaikkoja kaapistoon kannattaisi hankkia. Kokenut liukuoviasentaja pystyy auttamaan sinua näissä ja monissa muissakin kysymyksissä.

Osaava liukuovien ammattilainen osaa tarjota sinulle paljon sellaisiakin näkökohtia, ideoita ja neuvoja, joita et itse olisi tullut ajatelleeksi. Hän osaa myös varoittaa sinua monista yleisistä kaapistoihin liittyvistä haasteista, joita ihmiset eivät yleensä osaa ottaa huomioon kaapistoja valitessaan.

Samankaltaisia artikkeleita